به گزارش هاناخبر، تمام امید گندمکاران کشور برای دریافت مطالبات گندم خود، هفته دولت سال جاری بود که متأسفانه علی رغم وعده های مسئولان کشوری این امید هنوز بطور کامل جامه عمل به خود نپوشانده و گندمکاران همچنان منتظر تحقق وعده های مسئولان هستند.
وقتی تمام زحماتت را به منظور رسیدن به بهای آن نادیده می گیری و تنها به قصد دریافت مزد پایان کار، روزها را صبر می کنی و ساعت ها را می شماری و منتظر می مانی تا حاصل دست رنج یکسال زحمت خود را دریافت کنی، تحمل رنج انتظار بسیار آسانتر از زمانی خواهد بود که تو را به بهانه های پرداخت حق الزحمه خود روزها و ماهها در انتظار نگه دارند.
داستان تکراری عدم پرداخت کامل مطالبات کشاورزان بویژه گندمکاران کشور در روزهای اخیر به داستان غم انگیزی تبدیل شده است که در فصل نانوشته این داستان، طرف اول که همان وزارت جهاد کشاورزی است، خود را بعنوان خریدار مطرح کرده و مدعی می شود که در صورت تمایل گندمکاران به تحویل محصول گندم خود به بخش دولتی در اسرع وقت و بدون کمترین اتلاف زمان نسبت به پرداخت مطالبات آنها اقدام می شود اما آنچه در عیان مشاهده می شود عدم تحقق این وعده آنهاست و طرف دوم این داستان که همان کشاورازان و گندمکاران هستند همچنان منتظر دریافت قطره چکانی مطالبات خود می باشند.
هفته دولت امسال بهانه ای برای حضور بیشتر مسئولان در سطوح مختلف کشوری، استانی و شهرستانی در میان مردم بود که بدون شک در لایه های روستانشین یکی از دغدغه هایی که توسط مردم در مقابل بیشتر مسئولان مطرح می شد پیگیری پرداخت مطالبات گندمکاران بود که هر بار با وعده هایی مواجه می شدند.
بر اساس خبر کوتاهی که وزارت جهادکشاورزی از یک همایش با عنوان «نخستین همایش ملی آموزشی طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور» منتشر کرد، علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، قول خودکفایی در تولید گندم در سال زراعی جدید را داده و گفته است: «کل پول گندمکاران تأمین و تا ۱۰ روز آینده پرداخت خواهد شد.»
وی با بیان اینکه خرید گندم از ۱۰ میلیون و ۲۲۶ هزار تن عبور کرده است در سال جاری عبور کرده است، افزود: «قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده تا سه روز دیگر در شورای قیمتگذاری توسط وزیر جهاد کشاورزی اعلام خواهد شد.»
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر این که برنامه وزارتخانه برای سال زراعی جدید، افزایش خوداتکایی در تولید محصولات اساسی است، گفت: این قول را به مردم میدهیم که در سال زراعی جدید در تولید گندم به خودکفایی برسیم. به گفته وی، نزدیک به یک میلیارد نفر از جمعیت دنیا در فقر زندگی میکنند و به درستی به غذا دسترسی ندارند، در این راستا فائو برای افزایش تولید، بهرهوری و ضریب امنیت غذایی طرحهایی را ارائه و اجرا میکند.
وی همچنین عنوان کرده بود که بیش از ۱۰ میلیون تن گندم از گندم کاران کشور خریداری شد که با قیمت پایه ۱۱.۵۰۰ پول حدود ۶۰ درصد کشاورزان پرداخت شده است. بسیاری عنوان میکردند با وجود اینکه چند ماه است که محصول را تحویل داده اند اما با آنها تسویه نشده است در حالی که برای کشت جدید نیاز به این پول دارند.
محمدعلی نیکبخت، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس نیز از رکورد در خرید تضمینی گندم خبر داد و گفت: در خرید تضمینی گندم از ۱۰ میلیون تن عبور خواهیم کرد.
وی با اشاره به این نکته که از وزارت جهاد کشاورزی پیگیر این موضوع بودهام و اعلام شده است که تا ۲۰ روز دیگر مطالبات پرداخت خواهد شد، ادامه داد: به زودی مطالبات گندمکاران نیز پرداخت می شود.
کریم. ر، یکی از کشاورزان پیرانشهری در گفتگو با خبرنگار هاناخبر با اشاره به عدم تحقق وعده های مسئولان در خصوص زمان پرداخت مطالبات آنها گفت: بسیاری از گندمکاران پیرانشهر با توجه به وعده های مسئولان مربوطه نسبت به انجام و یا برنامه ریزی برای انجام معاملات اقتصادی اقدام کرده اند و بسیاری از آنها با دادن چک و یا سفته معاملاتی را انجام داده اند که در صورت دریافت مطالبات گندم نسبت به پرداخت پول به طرف مورد معامله خود اقدام خواهند کرد اما متأسفانه با توجه به عدم تحقق وعده ی مسئولان در انجام معاملات اقتصادی خود با مشکلات زیادی مواجه هستند و حتی بسیاری از آنها با چک برگشتی و یا مسدود شدن حساب بانکی خود مواج شده اند.
وی ادامه داد: بحث دیرکرد در زمان پرداخت پول به طرف مورد معامله تنها یک موضوع است و بحث دیگری که گندمکارن را با مشکلات جدی مواجه کرده است تهمت دروغ و اتهام حقه بازی است که به واسطه عدم تحقق پرداخت پول از سوی مسئولان جهاد کشاورزی در موعد مقرر از طرف مردم به آنها وارد می شود که واقعاً جای سؤال است چرا که گندمکاران با توجه به وعده های مسئولان وزارت کشاورزی اقدام به تحویل محصول خود به بخش دولتی کرده اند در حالیکه با وعده های خلاف واقعیت مواجه شده اند.
این کشاورز پیرانشهری در ادامه یادآور شد، سرمایه زندگی بسیاری از گندمکاران تنها گندمی بود که تحویل بخش دولتی داده اند در حالیکه اکنون برای امرار معاش روزانه خود با مشکل مواجه هستند و بسیاری از آنها ترجیح می دادند که حاضر بودند محصول خود را ارزانتر بفروشند اما نقداً بهای آن را دریافت می کردند.
بدون شک این روند عدم تحقق وعده های مسئولان در درازمدت باعث سلب اعتماد از بخش دولتی در این حوزه خواهد شد و کشاورزان ترجیح می دهند محصولات خود را با قیمت ارزانتر از قیمت دولتی به بخش خصوصی تحویل دهند اما در عوض بهای آن را در موعد مقرردریافت کنند.
موضوع پرداخت نشدن مطالبات گندمکاران در منطقه پیرانشهر به یک مطالبه جدی این قشر زحمت کش تبدیل شده است تا جائیکه باعث شد تا کمال حسین پور، نماینده شهرستان نیز ضمن تأکید بر لزوم پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان به ویژه گندمکاران، موضوع را از طریق مجلس پیگیری نماید و با طرح سؤال از وزیر کشاورزی خواستار ارائه توضیح بیشتر در این خصوص شد.
یکی دیگر از کشاورزان پیرانشهر با اشاره به وضعیت بد اقتصادی کشور بویژه برای کشاورزان و گندمکاران گفت: ما گندم کاران نزدیک به 60 روز است که تنها بخشی از مطالباتمان را بصورت قطره چکانی دریافت کرده ایم در حالی که مسئولین قول داده بودند در هفته دولت کلیه مطالبات را تسویه نمایند.
وی ادامه داد: این در حالی است که قشر زحمت کش کشاورز هم اکنون در اوج نیاز به پول جهت تسویه حساب با کارگران زحمت کش و کمباین و فروشگاه های سم فروشی و دیگر خدمات مربوطه می باشد لذا از ارگانهای مربوطه خواهشمندیم در صورت امکان نسبت به پیگیری جدی در این مورد اقدامات لازم را انجام دهند.
هاشمی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران نیز در اظهاراتی ضمن بیان نارضایتی کشاورزان، گفت: کشاورزان درحالی آماده کشت پاییزه می شوند که مطالبات فصل گذشته خرید گندم را دریافت نکرده اند.
هر سال شاهد هستیم که یک قیمت دستوری برای خرید تضمینی برخی از محصولات مانند گندم اعلام می شود و کشاورز در فصل برداشت محصول را تحویل می دهد اما متأسفانه تسویه آن زمانبر می شود.
کشاورزان در حال حاضر می خواهند برای خرید بذر و کشت محصول اقدام کنند اما هنوز مطالبات کامل خود را دریافت نکرده و از طرف دیگر شاهد افزایش قیمت بذر و نهادها هستند که این مساله با توجه به اینکه قیمت گذاری گندم در سال گذشته راضی کننده نبود بار روانی زیادی بر روی کشاورز دارد.
ارسال نظر