آغاز فصل دوم کاوش‌های نجات‌بخشی محوطه‌های تاریخی اطراف سد چپرآباد اشنویه

فصل دوم کاوش‌های نجات‌بخشی ،کارهای اضطراری برای حفاظت و مرمت محوطه‌های تاریخی اطراف سد چپرآباد اشنویه با حضور هیات‌های باستان‌شناسی اغاز شده و به زودی به پایان می رسد

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه در گفت و گو با خبرنگار هاناخبر  اظهار کرد: فصل دوم کاوش‌های نجات‌بخشی (کارهای اضطراری برای حفاظت و مرمت) محوطه‌های تاریخی اطراف سد چپرآباد این شهرستان با حضور هیات‌های باستان‌شناسی اغاز شده و به زودی به پایان می رسد

روناک تاسا افزود: این کاوش‌ها توسط پنج هیات کاوش دارای مجوز از طرف پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی انجام می‌شود.

وی بیان کرد: سال ۱۴۰۰ نیز عملیات کاوش نجات‌بخشی چهار محوطه محدوده آبگیری سد چپرآباد از جمله شیخ رش ۱ و ۲، «کانی‌حوا» و «تپه چپرآباد» توسط ۱۰ کارشناس در قالب چهار گروه باستان‌شناسی انجام شده بود.
تاسا ادامه داد: تاکنون در کاوش‌های نجات بخشی صورت گرفته ظروف سفالی، تدفین انسانی و تعدادی اشیای مفرغی بدست آمده که به گنجینه موزه یکی از شهرستان‌ها انتقال یافته است.
تاسا اضافه کرد: کاوش‌های صورت گرفته در محدوده سد چیرآباد می‌تواند نقطه عطفی برای باستان شناسی در جنوب آذربایجان غربی محسوب شود.

وی با بیان اینکه خشک شدن یکی  از چشمه های عین الروم در حال بررسی است گفت: مکاتبات و پیگیری در این خصوص  و علت این امر در حال اقدام است.

وی در خصوص عملیات تعیین حریم و.. در محوطه تاریخی قلاتگاه ریکاباد افزود: متاسفانه عدم تخصیص بودجه سبب شده برخی از طرح ها راکد بماند.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه در خصوص ساماندهی ساماندهی سایت گردشگری جنگل میراوه یادآور شد: علی رغم ایجاد و تخصیص وسایل متاسفانه چندین بار نسبت به تخریب ان اقدام صورت گرفته و عملا بدون استفاده باقی مانده و جذب سرمایه گذار جهت ایجاد مکان های تفریحی و گردشگری از اولویت های اساسی اداره میراث فرهنگی میباشد.

به گزارش هاناخبر، اشنویه، یکی از مناطق مهم تاریخی و باستانی آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود که دارای ۱۰۶ اثر ثبت‌ شده در فهرست آثار ملی از جمله تپه «دینخواه»، «کتیبه کیلاشین»، «قلعه قلاتگاه»، «کتیبه عین‌الروم»، «قبرستان مارابراهیم» و تومولوس‌های «سوجه»، «گندویلا»، «حسن نوران»، «ملااحمد» و «سیاوان» است.
این شهر مرزی همچنین به دلیل داشتن پنج کتیبه از ۱۰ کتیبه مهم اورارتویی به‌ کانون آثار برجا مانده اورارتویی در کشور مشهور است که شناسایی این کتیبه‌های مهم از جمله «کیله‌شین» و «عین‌الروم» باعث شد کارشناسان آثار باستانی، تاریخی و باستان‌شناسان از این منطقه به عنوان بهشت باستان شناسی یاد کنند.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
9 + 8 =