کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار مشترک بین انسان و حیوان

شناسهٔ خبر: 3475E0A7 -
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت : بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار مشترک بین انسان و حیوان است.

به گزارش هاناخبر ، محمدرضا نادری رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت : هرساله با شروع فصل گرما شرایط مناسبی برای رشد ویروس تب کریمه کنگو (CCHF) فراهم می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار مشترک بین انسان و حیوان است.

وی گفت: با وجودی که بیماری مخصوص حیوانات است، ولی موارد تک گیر و همه گیری‌های ناگهانی این بیماری در انسان‌ها نیز اتفاق می‌افتد و مخزن بیماری طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی از جمله گاو، گوسفند، بز، سگ، زرافه، کرگدن، جوجه تیغی و.. است.

نادری تصریح کرد: بیماری تب کریمه و کنگو اغلب در اثر گزش کنه و همچنین دستکاری و له کردن آن، تماس با دام آلوده و یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پخته و تماس با خون و ترشحات بیمار آلوده منتقل می‌شود.

وی گفت: برای پیشگیری از این بیماری توصیه می‌شود تا جایگاه نگهداری دام از محل زندگی انسان‌ها دور نگه داشته شود، از له کردن کنه روی دست و یا سایر اندام‌های بدن انسان یا حیوان، خودداری شود، از تماس مستقیم با ترشحات، خون و یا لاشه دام، از ذبح دام در محل‌های غیر مجاز یا خارج از کشتارگاه‌ها، از خرید و مصرف گوشتی که در محل‌های خارج از کشتارگاه‌ها ذبح می‌شوند، خودداری شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت مراکز دامپزشکی و بهداشت، تهیه شود و گوشت، بعد از ۲۴ ساعت و دل و جگر و قلوه بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای معمولی یخچال مورد مصرف قرار گیرد.

وی در خصوص راه انتقال بیماری افزود: تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است، این بیماری از طریق گزش کنه به حیوانات منتقل می‌شود و آن‌ها را بیمار می‌کند، اما علائمی در حیوان ایجاد نمی‌کند که باعث تشخیص شود و ظاهر حیوان کاملاً طبیعی است، این بیماری می‌تواند به صورت مستقیم از دام به انسان یا از طریق گزش انسان توسط کنه آلوده منتقل شود.

نادری ادامه داد: راه دوم انتقال بیماری از طریق تماس با ترشحات بدن حیوان آلوده است. این بیماری از طریق تماس با خون حیوانات، ترشحات بدنی هنگام ذبح در کشتارگاه‌ها یا در فرآیند‌های بعد از ذبح حیوان، حتی در قصابی‌ها ممکن است فرد را مبتلا کند.

وی تاکید کرد: اگر از گوشت‌های مورد تأیید سازمان دامپزشکی استفاده نشود، احتمال انتقال بیماری زیاد است. محمدرضا نادری در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد، اظهار داشت: هرساله با شروع فصل گرما شرایط مناسبی برای رشد ویروس تب کریمه و کنگو (CCHF) فراهم می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار مشترک بین انسان و حیوان است.

وی گفت: با وجودی که بیماری مخصوص حیوانات است، ولی موارد تک گیر و همه گیری‌های ناگهانی این بیماری در انسان‌ها نیز اتفاق می‌افتد و مخزن بیماری طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی از جمله گاو، گوسفند، بز، سگ، زرافه، کرگدن، جوجه تیغی و.. است.

نادری تصریح کرد: بیماری تب کریمه و کنگو اغلب در اثر گزش کنه و همچنین دستکاری و له کردن آن، تماس با دام آلوده و یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پخته و تماس با خون و ترشحات بیمار آلوده منتقل می‌شود.

وی گفت: برای پیشگیری از این بیماری توصیه می‌شود تا جایگاه نگهداری دام از محل زندگی انسان‌ها دور نگه داشته شود، از له کردن کنه روی دست و یا سایر اندام‌های بدن انسان یا حیوان، خودداری شود، از تماس مستقیم با ترشحات، خون و یا لاشه دام، از ذبح دام در محل‌های غیر مجاز یا خارج از کشتارگاه‌ها، از خرید و مصرف گوشتی که در محل‌های خارج از کشتارگاه‌ها ذبح می‌شوند، خودداری شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت مراکز دامپزشکی و بهداشت، تهیه شود و گوشت، بعد از ۲۴ ساعت و دل و جگر و قلوه بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای معمولی یخچال مورد مصرف قرار گیرد.

وی در خصوص راه انتقال بیماری افزود: تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است، این بیماری از طریق گزش کنه به حیوانات منتقل می‌شود و آن‌ها را بیمار می‌کند، اما علائمی در حیوان ایجاد نمی‌کند که باعث تشخیص شود و ظاهر حیوان کاملاً طبیعی است، این بیماری می‌تواند به صورت مستقیم از دام به انسان یا از طریق گزش انسان توسط کنه آلوده منتقل شود.

نادری ادامه داد: راه دوم انتقال بیماری از طریق تماس با ترشحات بدن حیوان آلوده است. این بیماری از طریق تماس با خون حیوانات، ترشحات بدنی هنگام ذبح در کشتارگاه‌ها یا در فرآیند‌های بعد از ذبح حیوان، حتی در قصابی‌ها ممکن است فرد را مبتلا کند.

وی تاکید کرد: اگر از گوشت‌های مورد تأیید سازمان دامپزشکی استفاده نشود، احتمال انتقال بیماری زیاد است .

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
5 + 6 =