هاناخبر - ابراهیم محمدحسینی پیش از هر چیز تکلیف خود را با مخاطب مشخص می کنم که انتشار این مطلب به دلیل جانبداری نیست و گفتن وقایع است و بنده در دولت نیز دارای پست و مقام و منصب نیستم.
وجه تمایز روحانی با سایر دولت ها و بررسی عملکرد آن در استان نشان می دهد که هیات دولت چون سیاستمداران و استراتژیست ها در خصوص کردستان تصمیم گرفته اند.
بررسی و مرور مواردی چون؛ احداث راه آهن همدان - سنندج، اختصاص بودجه برای آب شهرستانها در بلندمدت، اتمام بیمارستان ها و اضافه کردن یک هزار تخت، تلاش برای اتمام فرودگاه سقز و توسعه فرودگاه سنندج، اتمام سدها، تخصیص بی سابقه مجوز آب از سدها، نجات دریاچه ارومیه، توجه ویژه به معادن، تخصیص بودجه های ویژه، انتصاب استاندار بومی، انتصاب فرمانداران جوان و توجه به نیروهای وزارت کشور، انتصاب بی سابقه بانوان در پست های مدیرکل، معاون مدیرکل، معاون فرماندار و بخشدار و ...که نشان دهنده نگاه بلندمدت به مسائل کردستان است. گرچه بخشی از موارد نیز در سایر دولت ها رصد و انجام شده است.
در سفر اخیر معاون اول رئیس جمهور نیز، جهانگیری به روشنی عنوان کرد که دولت تلاش کرده تا در حد توان گرههایی از مسیر توسعه استان مهم و راهبردی و استراتژیک کردستان بردارد.
وی در پاسخ به نماینده سنندج، کامیاران و دیواندره، انتصاب معاون وزیر اهل سنت را دغدغه ای قابل قبول برای دولت برشمرد و ادامه داد: انتصاب سفیر اهل سنت نشان دهنده، نگاه استراتژیک به کردستان بوده است و اگر نگاهی مختصر به تعریف مفهوم استراتژی و سخنان جهانگیری بیاندازیم درخواهیم یافت که اگر استراتژی، عکس العمل در برابر فرصت ها و تهدیدات به منظور کسب مزیت رقابتی باشد، دولت در بعد سیاسی و عمران، از دولت های پیشین، مزیت های بهتری داشته است زیرا در دولتهای پیشین، یا سایر روسای جمهور، بیشتر تفکر سیاسی و توسعه سیاسی مدنظر بوده است.
گرچه ناقدان شاید از چند زاویه به مطلب بنگرند؛
الف- دولت های پیشین، توسعه سیاسی را مقدم بر توسعه اقتصادی دانسته اند
ب- دولت های پیشین، کلنگ زنی و طرح ریزی کرده اند و دولت روحانی، تکمیل کرده است
ج- کسی از دولت تعریف نمی کند و سکوت بهتر است
د- بقیه را، منتقدان اعلام کنند یا بنویسند.
..................................................
* سریع القلم، محمود( ۱۳۹۰)، عقلانیت و توسعه یافتگی ایران، تهران: نشر فرزان روز، ص ۴۱۵
ارسال نظر