۶ هزار و ۵۰۰ تن کود شیمیایی بین کشاورزان خراسان شمالی توزیع شد

شناسهٔ خبر: 218AEF7A -
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع کود شیمایی برای کشت بهاره بین کشاورزان این استان توزیع شد.

به گزارش هاناخبر ، محسن نظام دوست روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: سال زراعی گذشته کشاورزان برای کشت بهاره تا حدود ۱۵ هزار تُن انواع کود شیمیایی را تحویل گرفتند که امسال پیش بینی می شود تا حدود ۹ هزار تن کود توزیع شود.

وی افزود: کاهش بارندگی، کاهش منابع آبی و خشکسالی و رها شدن برخی از اراضی زراعی دلیل کاهش مصرف کود در سطح اراضی کشاورزی استان است که تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ تن ود بین کشاورزان این استان توزیع شده است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: کودهای شیمیایی در سال های گذشته تنها برای محصولات استراتژیک از جمله گندم، جو، کلزا و چغندر قند به صورت یارانه ای در اختیار کشاورزان قرار می گرفت اما امسال طبق ابلاغیه ای از سوی دولت کود به صورت یارانه ای برای سایر محصولات طبق الگوی کشت اختصاص می یابد.

وی تصریح کرد: بهره برداران در سال های گذشته برای کشت محصولات کشاورزی غیر محصولات استراتژیک به صورت آزاد کود خریداری می کردند اما امسال دولت در راستای حمایت از این قشر یارانه به این نهاده اختصاص داد.

نظام دوست افزود: در حال حاضر قیمت این کودها در کیسه های ۵۰ کیلوگرمی اوره ۹۹ هزار و ۵۰۰ تومان، فسفاته ۲۳۰ هزار تومان و پتاسه ۲۹۰ هزار تومان به دست کشاورز می رسد اما قیمت آزاد بیش از سه برابر است.

وی سهمیه کودی استان برای سال جاری را در مجموع ۶۰ هزار تن انواع کود عنوان کرد و گفت: این میزان کود با توجه به نیاز در فصول مختلف در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

تاکید بر استفاده از کود پتاسه

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به کاهش بارندگی و منابع‌ آبی از کشاورزان می خواهیم که اینک کمتر از کود اوره استفاده کنند و کودهای پتاسه را در سبد کودی قرار دهند تا مقاومت گیاه را نسبت به شرایط خشکسالی بیشتر کند.

وی افزد: در شرایط تنش خشکی می توان به صورت سرک از کودهای پتاسه استفاده کرد، کود پتاسه را همراه با آبیاری در اختیار گیاه قرار دهند.

نظام دوست تصریح کرد: استفاده از کود اوره در شرایط خشکسالی و کم آبی بر روی محصول اثر معکوس می گذارد، کود اوره به رشد گیاه کمک می کند در حالی که اینک گیاه با کمبود آب مواجه است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین از باغداران نیز می خواهیم که از کود های پتاسه، اسید امینه، آهن و سایر ریز مغذی ها برای تغذیه باغات استفاده کنند و محلول پاشی داشته باشند .

حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.

خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور قرار دارد و ۴۴ درصد جمعیت این استان روستایی هستند که ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی در اختیار دارند.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
1 + 7 =