مدیر کل محیط زیست کردستان در گفت و گو با خبرنگار هاناخبر با اشاره به اهمیت خاک در امنیت غذایی انسانها گفت: بستر ۹۵ درصد از مواد غذایی از خاک تامین میشود.
حمیدی با اشاره به تهدید و آلودگی خاک از طرق مختلف بر حفظ و نگهداری این مهم تاکید کرد.
وی عنوان کرد: پسماند، تخریب و تصرف و آتش سوزی، واژگونی تانگر، فاضلاب از سال ۲۹۱ فقره از سال ۸۷ و نامناسب بودن زیر ساختها و سرازیر شن مواد شیمیایی و نفتی و آلودگی زیست بومها، آتش سوزی غلط اراضی کشاورزی و از بین بردن ریز مغذیها در خاک از جمله دلایل از بین بردن خاک محسوبل می شوند .
حمیدی با اشاره به اینکه فرسایش خاک در کردستان ۴ برابر میانگین کشوری است برحفظ پوشش گیاهی در جنگلها و مراتع استان تاکید کرد.
استفاه از الگوهای کشت آب، و توجه به مقوله آبخیزداری مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: ۱۰ هزار سال طول میکشد که یک سانتی متر خاک ایجاد شود.
وی تاکید کرد: توسعه پایدار در گرو استفاده مناسب از خاک، مراتع واراضی کشاورزی است.
حمیدی یادآور شد: امسال همچنین پنجمین همایش خاک به مناسبت روز جهانی خاک برگزار میشود.
ارسال نظر